Centraal wonen in Amersfoort

Hoogste punt Stadskeerkring!

Het hoogste punt van de bouw van Stadskeerkring is bereikt. Ook de twaalfde woonverdieping van het hoogste gebouw heeft nu een dak. Daarmee breekt een nieuwe fase aan in de bouwwerkzaamheden.

Het bereiken van het hoogste punt is reden voor een feestje met de mannen die dag in dag uit werken om van Stadskeerkring een prachtig complex te maken. Daarom reed op 14 juni een frietkraam de bouwplaats op. De bouwvakkers werden getrakteerd op een frietje om hen te bedanken voor de inzet op het werk. Daarnaast ontving elke medewerker een smakelijk bierpakket van de Amersfoortse bierbrouwerij De Drie Ringen. Eén van de kopers – dhr. Landman – stelde deze beschikbaar, dit gebaar werd duidelijk gewaardeerd.

OPLEVERING

Het hoogste punt van de woongebouwen fase 2 en fase 3 is al langer geleden bereikt. De gebouwen zien eruit alsof ze klaar zijn voor de ontvangst van de nieuwe bewoners, nu de steigers zijn afgebroken. Maar helaas. De eigenaren kunnen nog niet verhuizen. Het terrein rond de woningen is nog een bouwplaats. Afgezien van stof en zand leveren de bouwwerkzaamheden ook veiligheidsrisico’s op waardoor het opleveren van de woningen nog niet mogelijk is. Bovendien worden op dit moment de bronnen van de bodemwarmte aangesloten. Daarna starten we  met het opvullen met zand van het gebied aan de zijde van de hoofdentree waarna de bestrating aangebracht zal worden. Als dit gereed is zullen fase 2 en 3 in het najaar worden opgeleverd.

De eyecatcher van Stadskeerkring, het gebouw op de hoek van het complex met twaalf woonverdiepingen, staat nog helemaal ingepakt. Het metselwerk is inmiddels gereed. De komende weken wordt  de gevelbekleding van verdieping 11 en 12 aangebracht.

Dit najaar helpt de bouwkraan bij het verwijderen van de steigers rond het hoogste gebouw. Daarna kan de kraan worden gedemonteerd en is ook de inrichting van het buitengebied aan de beurt. Het restant van de glooiende groene zone tussen de gebouwen krijgt dan vorm en de bestrating wordt gelegd. De verwachting is dat de woningen van fase 4 begin 2020 kunnen worden bewoond.